Brexit.jpg

Mammoet Ferry Transport Brexit-verklaring 

 

Binnenkort verlaat het Verenigd Koninkrijk mogelijk de Europese Unie.

Ondanks de aanhoudende onzekerheid, is het nog steeds onze verwachting dat er een overeenstemming zal zijn over de huidige “withdrawal bill”.

 

Gezien de huidige ontwikkelingen is het echter wel verstandig om de mogelijkheid van een “No deal- Brexit” als mogelijkheid te beschouwen en wij willen u dan ook adviseren om de volgende stappen door te lopen als voorbereiding op de Brexit..

 

Als het Verenigd Koninkrijk  zonder deal vertrekt, zullen de handelsprocessen met de EU vergelijkbaar zijn met wanneer er handel wordt gedreven met de rest van de wereld. Deze handelsprocessen zijn vastgelegd door de World Trade Organization (WTO)
Voor klanten die alleen ervaring hebben met het verplaatsen van vracht binnen de Europese Unie, moet u rekening houden met de volgende essentiële basiscriteria voor inklaringsprocedures.

EORI-nummer: controleer of uw bedrijf een geldig EORI-nummer heeft. Dit is een essentieel vereiste voor douaneafhandeling. Als u geen EORI-nummer hebt, kunt u hier een EORI-nummer aanvragen;

 

https://download.belastingdienst.nl/douane/docs/aanvraagform_bui_ne_eori_nr_do4381z7fol.pdf

 

 

GOEDEREN CODES ( HS-Codes ): Individuele goederencodes zijn van toepassing op alle internationale transporten buiten de EU. Het is de verantwoordelijkheid van de exporteur en / of importeur om ervoor te zorgen dat de juiste goederencodes aanwezig zijn voor de goederen die u exporteert of importeert. Deze worden gebruikt om checken of de juiste tarieven voor invoer worden toegepast. U kunt hier meer informatie vinden over de goederen-codes:

 

https://www.gov.uk/trade-tariff


COMMERCIËLE FACTUREN / VERPAKKINGSSLIJSTEN: Voor douanevervoer moeten alle zendingen voorzien zijn van een handelsfactuur. Deze dient te worden verstrekt door  de exporteur en dient minimaal de volgende informatie te bevatten:

* Volledige naam en adres van de exporteur, inclusief btw-nummer en EORI-nummer

* Volledige naam en adres, btw-nummer en contactgegevens van de importeur

* Beschrijving en waarde van goederen

* Betreffende goederencodes,

* Bruto en netto gewichten, Verpakkingsdetails, aantal colli.

* Land van herkomst.

* Verkoopvoorwaarden ( incoterms )
 

Deze informatie is vereist alvorens er lading in de trailer kan worden geladen. Zonder deze gegevens en douanedocumenten is verschepen simpelweg niet mogelijk en zullen de trailers geweigerd worden voor verscheping. Dit om vertragingen bij de terminals te voorkomen

Mammoet Ferry Transport werkt nauw samen met Haven / Ferry Operators en Douane autoriteiten en heeft dagelijks gegarandeerde blokboekingen op de bekende Ferry routes en we hebben alles in het werk gesteld om continuïteit van onze dienstverlening te kunnen bieden aan onze klanten.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaande meer advies of informatie nodig hebben, kunt u gerust contact opnemen met het desbetreffende Mammoet Ferry Transport-kantoor.

 

Handige Links :

 

- http://madb.europa.eu

- www.getreadyforbrexit.eu

- www.douane.nl